OceanWorld


Topic Breakdown

Image List

Interactive Quiz

Real-Time Data

Helpful Links

Coral Quiz Answers

Question 1. What is coral?

Answer: an animal

Question 2. Coral have:

Answer: stinging tentacles

Question 3. Where do coral build their homes?

Answer: on a hard surface in shallow water

Question 4. What does nocturnal mean?

Answer: awake at night instead of during the day

Question 5. What do coral polyps eat?

Answer: plankton

Question 6. What terrestrial ecosystem are coral reefs most like?

Answer: rainforests

Question 7. Which of these is not a type of coral reef?

Answer: atoll, barrier, and fringing

Question 8. Two organisms have a symbiotic relationship when:

Answer: they help each other.

Question 9. What makes coral reefs bleach?

Answer: The temperature and salinity in the water changes.