OceanWorld


Topic Breakdown

Image List

Interactive Quiz

Real-Time Data

Helpful Links

Fisheries Quiz Answers

Question 1. Fisheries Biology is the study of:

Answer: Fisheries Biology is the study of fish in their natural habitat and their utilization for the needs of humans.

Question 2: Most sea life:

Answer: Most sea life lives in the top 150 meters (500 feet) of the ocean.

Question 3: Fisheries are affected by:

Answer: Fisheries are affected by Climate Change, Red tides, Overfishing, El Niño, and By-catch.

Question 4: Red tides, in most cases, are:

Answer: Red tides, in most cases, are a natural process.

Question 5: By-catch refers to:

Answer: By-catch refers to fish that are harvested (caught) by a fishery, but not sold or kept for personal use.

Question 6: One of the world's richest fisheries is off the coast of Peru. Many biologists fear this anchoveta (anchovies) fishery is on the verge of collapse due to:

Answer: One of the world's richest fisheries is off the coast of Peru. Many biologists fear this anchoveta (anchovies) fishery is on the verge of collapse due to predation pressure on the anchoveta from humans, predation pressure on the anchoveta from large fish, predation pressure on the anchoveta from seabirds, and the injurious effects of intense El Niño episodes.

Question 7: A recent study on the Red Snapper fishery of the Gulf of Mexico revealed two major problems. Which of the following is not a major problem of the fishery?:

Answer: The fishery is NOT severely underfished, and thus does NOT allow fish to reproduce at a rate faster than their available food source.

Question 8: Alaskan Salmon harvests are plentiful at times and not so plentiful at other times. Scientists believe this may be a result of:

Answer: Scientists believe this may be a result of Ocean temperature changes.

Question 9: The California sardine fishery, the Newfoundland cod fishery, and the king crab fisheries of the Bering Sea are examples of :

Answer: The California sardine fishery, the Newfoundland cod fishery, and the king crab fisheries of the Bering Sea are examples of the tragedy of overfishing.

Question 10: Reefs are being exploited with the use of :

Answer: Reefs are being exploited with the use of Dynamite and Spear fishing.

Question 11: The diversity and abundance of sea life can also be affected by:

Answer: The diversity and abundance of sea life can also be affected by global warming (Greenhouse effect), and pollution.